Festival Vliet 2023

Festival Vliet 2023

Festival Vliet 2023

Fanfare Excelsior bestaat dit jaar 120 jaar!
Tijd voor een feestje dus!

Festival Vliet 2023

Vrijdag 16, zaterdag 17 & zondag 18 juni 2023


Net als in 2018 wordt het veld aan de Hulsterweg in Terhole omgetoverd tot feestelijk muzikaal centrum, met vertier voor jong en oud. Kom genieten van muziek en voorstellingen! Allemaal gratis toegankelijk!

We hebben weer een bomvol programma! Zoals je van ons gewend bent vind je bij Festival Vliet een gevarieerd programma van fanfares, harmonieën, koren en ensembles tot kindervoorstellingen en feestbands. Ontdek hieronder wie er allemaal optreden! Of download het blokkenschema.

 • All
 • Vrijdagavond 16 juni
 • Vrijdagmiddag 16 juni
 • Zaterdagavond 17 juni
 • Zaterdagmiddag 17 juni
 • Zondagmiddag 18 juni
 • Stijn & Nienke Challenge show
  Stijn & Nienke Challenge show
  Vrijdag 13:00-14:30
 • Fanfare Excelsior Terhole
  Fanfare Excelsior Terhole
  Vrijdag 20:00-21:15
 • Back to Coda
  Back to Coda
  Vrijdag 21:15-23:00u
 • Musicdays
  Musicdays
  Zaterdag- & zondagmiddag
 • Muzikaal spel
  Muzikaal spel
  Zaterdag- en zondagmiddag
 • Reynaert fietstocht
  Reynaert fietstocht
  Zaterdag
 • Sax@Work
  Sax@Work
  Zaterdag 12:40-13:20
 • Popkoor Akkoord
  Popkoor Akkoord
  Zaterdag 14:00-14:40
 • Popkoor Volluid!
  Popkoor Volluid!
  Zaterdag 16:40-17:20
 • The Generators
  The Generators
  Zaterdag 19:00-19:45
 • Disc-O-Rama
  Disc-O-Rama
  Zaterdag 19:45-23:40
 • Voordeur
  Voordeur
  Zaterdag 20:10-21:00
 • De Donuts
  De Donuts
  Zaterdag 21:40-23:00
 • De Jartellen
  De Jartellen
  Zaterdag 23:40-01:00
 • Schminken
  Schminken
  Zondagmiddag
 • Ademhalingsworkshop
  Ademhalingsworkshop
  Zondag 13:00 & 15:00
 • Tijl speelt met publiek
  Tijl speelt met publiek
  Zondag 12:45-13:30
 • Saxofoongroep Sax&joy
  Saxofoongroep Sax&joy
  Zondag 14:20-15:00
 • The Magical Life
  The Magical Life
  Zondag 14:00-15:30
 • Tomorrowband
  Tomorrowband
  Zondag 15:40-16:20
Copyright Fanfare Excelsior Terhole 2024
Stijn & Nienke Challenge show
Vrijdag 13:00-14:30

Na het succes van de circusmiddag tijdens Circus Vliet in 2021, organiseren we ook dit jaar een speciale middag voor basisschoolleerlingen. Enkele basisscholen uit de regio brengen een bezoek aan het festivalterrein en gaan samen met Stijn en Nienke de muzikale uitdaging aan!

Het duo Stijn & Nienke presenteren de muzikale en interactieve Challenge show voor kinderen. Tijdens de Challenge show draaien team Stijn en team Nienke regelmatig aan het challenge-rad. Welke challenge zullen ze deze keer met het publiek gaan spelen? Stilzitten is er zeker niet bij. Samen zingen ze, dansen ze en gaan ze de strijd tegen elkaar aan. Welk team wint vandaag de Challenge show van Stijn & Nienke?!

Fanfare Excelsior Terhole
Vrijdag 20:00-21:15

Op vrijdagavond presenteren we onszelf tijdens een VIP-avond voor onze trouwe fans, (muziek)vrienden, en sponsors.

We nemen iedereen mee op een muzikale reis door 120 jaar fanfare in Terhole.

Back to Coda
Vrijdag 21:15-23:00u

De VIP-avond wordt afgesloten met een spetterend optreden van Back to Coda!

Musicdays
Zaterdag- & zondagmiddag

We slaan dit jaar de handen ineen met Musicdays. Dat zie je op het festivalterrein terug in de vorm van een speciaal podium waar fanfare- en harmonieorkesten uit heel Zeeland zich presenteren: het Musicdays-podium.

Muzikaal spel
Zaterdag- en zondagmiddag

Speciaal voor kinderen! Doe mee, ga op avontuur op ons festivalterrein en maak kans op mooie prijzen!

Voor kinderen tussen 4 & 12 jaar oud hebben we een loopspel bedacht waarin je kennis maakt met de wereld van de (blaas)muziek. In 15 minuten ontdek je een heleboel leuke weetjes over muziek maken.

Onder de deelnemers verloten we leuke prijsjes zoals een pannenkoek bij ‘t Kabouterke in Kloosterzande en ‘t Voss & Rijck in Hulst of een middagje zwemmen in het zwembad van Camping De Vogel.

Kosten: 1 consumptiebon.

Reynaert fietstocht
Zaterdag

Zin om actief te buurt te verkennen? Doe dan mee aan de Reynaert fietstocht en geniet tussendoor van de vrolijke klanken bij Festival Vliet!

We zijn start- en stempelplaats van de Reynaert fietstocht 2023.

Sax@Work
Zaterdag 12:40-13:20

Sax@work is een saxofoonensemble van de Muziekschool Zeeland in Hulst, dat er helemaal voor gaat om een swingend stukje muziek te brengen.

Dit ensemble is mede bedoeld om ‘niet hafabra-leerlingen’ een mogelijkheid tot samenspel te bieden. Alle saxen (sopraan, alt, tenor en bariton) samen in dat specifieke geluid van de saxofoon.

Popkoor Akkoord
Zaterdag 14:00-14:40

Popkoor Akkoord verzorgde in 2015 samen met Fanfare Excelsior een jukeboxconcert in de kerk van Terhole en ze stonden ook al op het podium van Festival Vliet in 2018, ze zijn dus een vaste waarde in Terhole!

In het voorjaar van 2014 heeft zangcoach Marjolijn Polfliet samen met Stichting “Hulst voor elkaar” het project Hulst beKOORt georganiseerd. Marjolijn kreeg dit idee naar aanleiding van afleveringen van het Britse tv-programma “The Choir” met dirigent Gareth Malone.

Ze benaderden verschillende bedrijven en 4 grote Hulsterse bedrijven zijn aan de slag gegaan. Stichting Curamus, Gemeente Hulst, Stichting Tragel en het Reynaertcollege. In de koren zongen zowel mensen die ervaring hadden, als mensen die nog nooit in een koor gezongen hadden. Jong en oud, de wethouders naast de receptionistes. Op 30 mei tijdens het WAK-weekend hebben deze koren tegen elkaar gestreden. Na afloop waren er diverse koorleden die graag verder wilden met het zingen in een koor, vandaar dat we in juli van datzelfde jaar popkoor AkKOORd opgericht hebben.

Popkoor Volluid!
Zaterdag 16:40-17:20

Het gemengd koor, met enthousiaste leden uit de regio, zingt meerstemmige muziek met begeleiding van een orkestband. Het repertoire bestaat voornamelijk uit lichte muziek van o.a Sting, Bruno Mars, The Beatles, Lennard Cohen en vele anderen.

The Generators
Zaterdag 19:00-19:45

The story of The Generators!

Deze band is eigenlijk geboren op het Dorpsfeest Zaamslag. Van de vijf bandleden komen er vier uit Zaamslag: die wilden zelf ook wel eens op dat gezellige feest spelen! Met bassist Jef Neve uit Kloosterzande was de bezetting van de band snel compleet gemaakt en kon het repeteren beginnen. De naam van de band heeft te maken met het geven van positieve energie op het podium, maar ook met het feit dat er eigenlijk drie generaties bij elkaar staan. Zanger Emiel (zoon van zangeres Miranda) en drummer Vincent (zoon van gitarist Richard) zijn de ‘jonge honden’ van de band en Jef de meest ervaren muzikant.

Omdat er drie generaties in één band spelen, is het repertoire ook breed en veelzijdig. Van CCR tot Dua Lipa, van The Beatles tot Rondé…alles kan, als het maar lekker is voor een feestje. En reken maar dat The Generators daar zin in hebben!

Samenstelling The Generators:
Emiel van der Neut (zang)
Miranda van der Neut (zang)
Vincent Boer (drums)
Richard Boer (gitaar)
Jef Neve (basgitaar)

Disc-O-Rama
Zaterdag 19:45-23:40

Samen bij de nostalgische oud Hollandse Disc-O-Rama Bakfiets door de 45 touren plaatjes zoeken naar je favoriete 80’s hitje, 60’s woodstock rocker of 70’s Disco stomper. De snoepwinkel staat klaar, tast toe!

De Disc-O-Rama Deejays gooien de singels in de mix en creëren een betrokken, afwisselende en bruisende sfeer. Deze ‘Living Jukebox’ zorgt voor interactie, een dansje, contact en gezelligheid. Graai ook mee!

Voordeur
Zaterdag 20:10-21:00

Ooit wel eens een man meerdere dingen tegelijk willen zien doen? Dan bij je bij Voordeur aan het goede adres. Voordeur is een samenwerking tussen Stefan van Vooren en Rob Commandeur. Nu je de namen van de bandleden achter elkaar leest snap je vast ook wel waar de bandnaam vandaan komt. Met dit dynamische duo is geen verzoekje te gek en wordt er regelmatig interactie gezocht met het publiek.

Genre: Pop/Rock/Country/Nederlandstalig/Blues/Folk/Hits uit de 60’s, 70’s, 80’s, 90’s en hedendaags

De Donuts
Zaterdag 21:40-23:00

De Donuts is een uit acht musici bestaande (semi-)professionele stageband. Klassiekers uit de muziekgeschiedenis en recente hits worden in verrassende arrangementen uitgevoerd en overgoten met veel energie en entertainment.

Ontstaan in 2011 zijn De Donuts uitgegroeid tot een band op hoog muzikaal niveau met goede solisten in iedere sectie en een groovende ritmesectie. Een veel gehoorde kreet tijdens hun optredens is: “de toppers in blaasmuziek”. Uiteraard halen De Donuts alles uit de kast om dit ook bij Festival Vliet te laten horen en zien want het gaat niet alleen om de muziek, “d’r moet ook wat te zien zijn”.

De Donuts: “ luister, kijk en verwonder”.

De Jartellen
Zaterdag 23:40-01:00

B L A Z E R S   Z I J N   ‘ I N ‘

Met voorbeelden als Lucky Chops, Youngblood Brassband, BLOW en MEUTE valt er weinig tegen in te brengen: het ‘brassband – concept’ is weer helemaal terug van weggeweest! Genoeg met de klassieke ‘gitaar-drum-piano covergroepjes’ met de afgezaagde playlists. Tijd voor glimmende saxen en trompetten, zwetende muzikanten en een uitgebreider repertoire dan eender welke hedendaagse coverband: De Jartellen!

N O   T R I C K S  ,   J U S T   T R E A T S

De Jartellen doen niet mee aan backing tracks en toegevoegde sound effecten. What you see, is what you get.
Met een bezetting van 6 verschillende blazers, 2 percussionisten en 1 straffe zangeres, kunnen ze vrijwel elke hit van vroeger en nu de baas. Pompende instrumentale dansnummers worden afgewisseld met de nodige ‘meejoel’ momenten voor jong en oud.

Tijdens deze 75 minuten durende live experience worden we meegesleurd in een muzikaal botsauto-ritje: van Tina Turner’s swingende ‘Proud Mary’ naar een mashup van het franse dj-duo Daft Punk. Een mini ‘throwback’ tussenstop bij onze kinderjaren met Studio100 en een duik in het hardrock repertoire met AC/DC, Bon Jovi en Muse. Even een traantje wegpinken bij een prachtige instrumentale cover van Ed Sheeran’s ‘Perfect’ en volledig losgaan op onze eigen ode aan de geweldige Belpopsongs ‘Vive la Belgique’. Of wat dacht je van een echte retro Techno-medley?

Schminken
Zondagmiddag

Unicorn, draak, prinses, tijger… Alles kan, jij kiest!

Ademhalingsworkshop
Zondag 13:00 & 15:00

Maak je klaar om je innerlijke kracht te laten ontwaken en ga met mij mee op een adembenemend avontuur! We zijn constant opzoek naar het vinden van balans, hiervoor is het belangrijk dat we ons bewust zijn van onze dagelijkse gewoontes en patronen. Adem ik door mijn neus of door mijn mond? Wanneer en hoeveel slaap ik als ik ben uitgerust? Loop ik rechtop? Wat doe ik met mijn beweging? Dit zijn een paar punten waar je naar kan kijken. Met de juiste dagelijkse patronen en gewoontes kunnen we dichter bij onze pure energie komen, worden we weerbaarder en herstellen we sneller.

Ontmoet het duo Brice Jansbergen en Mike Mol. Deze twee muzikanten en Wim Hof Methode instructeurs brengen een unieke mix van muziek en welzijn naar jouw leven. Deze workshop belooft een unieke ervaring te worden, waar je diepe ademhalingstechnieken leert, contact maakt met je innerlijke zelf, en geniet van live muziek. Het is de ultieme combinatie van muziek, welzijn en avontuur. Een reis om jouw gezondheid te optimaliseren!

De workshop is ontworpen voor alle niveaus, en interessant voor zowel muzikanten als niet-muzikanten.  Je bent in de veilige handen van twee gecertificeerde Wim Hof instructeurs. Je zult deze workshop verlaten met een gevoel van kracht en energie, en uitgerust met krachtige instrumenten om stress te beheersen.

Wil je deelnemen? De workshop wordt op zondag 18 juni twee keer aangeboden: om 13:00u en om 15:00u. De workshop duurt 90 minuten. Meld je vooraf aan. Speciaal voor Festival Vliet kan je de workshop bijwonen voor gereduceerd tarief! Deelname kost slechts €20,-.

Ik wil deelnemen!

Tijl speelt met publiek
Zondag 12:45-13:30

Als vaste waarde voor Festival Vliet kan natuurlijk Tijl Damen ook deze editie niet ontbreken!

Tijl Damen trekt door Nederland en Vlaanderen met zijn interactieve kindertheatervoorstellingen. Vaste ingredienten van zijn voorstellingen zijn aanstekelijke liedjes en een grote rol voor het publiek, dat op allerlei manieren actief betrokken wordt.

Hij strijkt neer op Festival Vliet met de voorstelling ‘Tijl speelt met publiek’

‘Tijl speelt met publiek’
Tijdens deze energieke voorstelling grijpt Tijl zijn publiek bij de kladden om ze pas los te laten na de echo van het laatste slotakkoord.
Een afwisselende, energieke show met aanstekelijke liedjes, live muziek op de meest uiteenlopende instrumenten, humoristische acts en ontzettend veel interactie met het publiek.

Saxofoongroep Sax&joy
Zondag 14:20-15:00

Deze saxofoongroep is ontstaan tijdens een workshop die in 2022 werd gegeven door Matty Rademakers voor de saxofonisten van muziekvereniging Heikant en Fanfare Excelsior Terhole. Samen kwamen ze nog meer te weten over het saxofoon spelen.

De workshop smaakte naar meer, het samen spelen was de saxofonisten goed bevallen. Onder begeleiding van dirigent Bart Borgt hebben ze het samenspel verfijnt. De saxofoongroep speelt een veelzijdig repertoire, van klassiek, modern klassiek, tot lichte muziek. Voor elk wat wils dus!

The Magical Life
Zondag 14:00-15:30

Laat je betoveren door de magie van The Magical Life Entertainment op Festival Vliet 2023 met de princess meet & greet, kan jij raden wie er komt?

Zwemmen kan zij als de beste, samen met haar vrienden diep in de zee, maar voor het festival heeft deze prinses haar prachtige baljurk aan, met haar prachtig rood haar en haar grote blauwe ogen zal zij samen met haar vriendinnen met jullie op de foto gaan.

Samen met haar jongere zusje dat dol is op chocolade en feestjes zal deze prachtige koningin met haar zo wit als sneeuw naar het festival komen, zodat iedereen nog heel lang over deze prachtige herinnering zal kunnen dromen.

The Magical Life is dé plek om uw feestje compleet te maken. Met de mooiste decoratie en de hoogste kwaliteit entertainment wordt uw feestje een herinnering voor het leven. Wij nemen u graag mee op onze website (www.themagicallife.nl) waar u inspiratie op kan doen, zodat we samen kunnen kijken naar een feestje op maat.
Tomorrowband
Zondag 15:40-16:20

De band waarin iedereen welkom is geeft een spetterend optreden tijdens Festival Vliet!