Voorjaarsconcert met bs. De Schakel

In een tot de laatste stoel bezet Dorpscentrum in Vogelwaarde traden Fanfare “Excelsior” en “Nooit Gedacht” op samen met de basisschoolkinderen van groep 5 uit Vogelwaarde. Het was een gezellige avond waarbij de kinderen best wel zenuwachtig waren maar een geslaagde uitvoering gaven.

De kinderen van groep 5 van basisschool De Schakel hebben de afgelopen maanden onder leiding van dirigent Bart Borgt kennis gemaakt met de blaasmuziek. Ze hadden hard gestudeerd om samen met de fanfare op te kunnen treden. Tijdens “Wieger wordt wakker” zorgden de kinderen voor ritmische ondersteuning en zongen ze uit volle borst “Ik kan niet kiezen” en “He, wordt eens wakker”. Daarna lieten ze hun blaaskunsten horen in de “drie noten rock” en “speel de blues”.

Na het optreden van de kinderen, reikte wethouder Frank van Driessche onderscheidingen uit voor 12,5 jaar lidmaatschap aan Stefan Hartman en Sander Smits. Voor Theo Vermeulen lag een onderscheiding klaar voor 70 jaar lidmaatschap, maar helaas was Theo verhinderd wegens gezondheidsproblemen. Het was een memorabel moment, want het was voor Frank zijn laatste officiële optreden als wethouder.

Het concert werd vervolgt met een voorproefje van het halloweenconcert dat in het laatste weekend van oktober plaatsvind. Er werd een spannend verhaal verteld, waarbij de fanfare de spanning verhoogde met muziek. Het concert werd vrolijk afgesloten met Dance Party!